Verborgen paradijs

Het project

Met het project Verborgen Paradijs wil ik laten zien hoeveel plezier je kunt hebben met je eigen groene stukje. Het kan een grote tuin zijn, maar ook je slim ingerichte balkon. In de serie wil ik inzoomen op privé tuinen/balkons/etc en hun trotse eigenaar. Inmiddels heb ik al een aantal tuinen mogen vastleggen en begint het project langzaam vorm te krijgen.

Het doel van het project? Het project heeft niet zozeer een einddoel maar wel een vertel doel. Met de serie wil ik vooral laten zien dat je eigen stukje groen in welke vorm ook van waarde kan zijn voor zowel mens als natuur. Steeds vaker zie ik dat mensen hun tuin van voor tot achter bestraten. Met een minimale inspanning kan een tuin alleen veel interessanter kan worden. Door het vastleggen van verschillende paradijzen wil ik laten zien dat, waar je ook woont of wat je beschikbare oppervlakte ook is, er altijd wel iets van te maken is.

Een selectie van de mooiste foto's tot nu is te vinden in mijn portfolio en de verhalen van elk paradijs zijn te vinden in mijn blog.

Iedereen die trotst is op zijn of haar tuin/balkon/etc en het niet erg vindt om op de foto te komen roep ik op om contact met mij op te nemen.

Werkwijze

Uiteraard kan ik me voorstellen dat je jezelf afvraagt wat je kunt verwachten als ik langskom. Allereerst vind ik het fijn om eerst een keer rond te lopen. Bij een tuin duurt dit uiteraard wat langer dan bij een balkon ;-). Ook zal ik dan wat vragen stellen over de tuin/balkon/etc en jou of jullie band hiermee. Dit doe ik om een gevoel te krijgen wat belangrijk is en waar ik foto's van wil maken. Natuurlijk helpt dit ook om een leuk verhaaltje te schrijven bij de foto's.

Nadat ik jullie paradijs heb verkent zal ik beginnen met het maken van een aantal overzichtsfoto's om vervolgens in te zoomen op details. Aan het einde van de sessie maak ik ook graag nog een foto van jou/jullie in je/jullie paradijs. Uiteraard is dit laatste geheel vrijwillig, maar het maakt het fotoverhaal van jullie paradijs wel persoonlijker.

Alles bij elkaar ga ik uit van ongeveer één tot twee uur. Dit is een grove inschatting en natuurlijk afhankelijk van de tuin of balkon. 

Uiteraard krijg je de digitale bestanden van de foto's die ik van je paradijs maak!