En de uitdager is... / by Jelmer Reyntjes

Ik zelf! Om mijzelf uit te dagen en het fotograferen wat meer doel te geven heb ik voor mijzelf een project verzonnen. Het fotograferen van alle Gelderse Natura 2000-gebieden in één jaar. In dit jaar wil ik 5 landschapsfoto's hebben gemaakt die het verhaal van het gebied vertellen. Door het jaar heen mag ik de foto's nog wel wisselen. Inmiddels heb ik al wel wat voorwerk gedaan, maar de uitdaging begint "officieel" op 1 september.

Waarom de Gelderse Natura 2000-gebieden? In mijn dagelijkse werk heb ik veel te doen met deze gebieden. Het zijn de zogenoemde parels in het Europese natuurnetwerk, maar door de Europese regelgeving zijn ze niet altijd even populair. Toegegeven de regels kunnen verdomd ingewikkeld zijn, maar met dit project wil ik toch vooral de mooie kant van deze gebieden laten zien. Door het jaar heen zal ik jullie op het blog op de hoogte houden en op een speciaal aangemaakte pagina vinden jullie de foto's die ik al heb gemaakt, deze pagina vinden jullie hier.

Wil je zeker weten dat je alle nieuwtjes op deze website meekrijgt, dan kan je me volgen op twitter of facebook, waarop ik elke blog meld.