Ochtend op de heide / by Jelmer Reyntjes

Een vroege start vandaag. Vijf uur de wekker gaat tijd om op te staan. Halfzes vlak voor zonsopgang op de locatie die ik al eerder deze week had uitgekozen. Voor een mooie paarse deken ben ik net te vroeg, maar over 1 tot 2 weken staat de heide vermoed ik vol in bloei. Dus dan kan ik hopelijk nog een keer de heide op. Het leuke van met zonsopkomst de natuur in gaan is dat veel dieren nog actief zijn. Deze morgen liepen de ree├źn en wilde zwijnen nog op de heide.

Voor de techniekliefhebbers. De onderstaande foto bestaat uit 3 foto's die ik in Photoshop gemixt heb om het licht van de opkomende zon te balanceren. De opkomende zon is zo fel dat deze met alleen mijn 2-stops geleidelijke grijsfilter niet is te balanceren. De filter heb ik wel gebruikt, maar dan om de lucht en voorgrond met elkaar te balanceren. In Photoshop heb ik verder de kleuren en het contrast nog iets versterkt, zodat deze meer overeenkomen met de werkelijke beleving.