Posbank / by Jelmer Reyntjes

Afgelopen week heb ik na mijn werk een rondje gelopen in "mijn achtertuin", de Posbank. Wat fotografie betreft had ik niet direct een specifiek doel en wilde ik vooral even mijn benen strekken. Bij de start van mijn rondje was de zon al echt aan het onder gaan. Het gouden uur was begonnen. Om het mooie licht op de heuvelhellingen mee te kunnen nemen heb ik het rondje in voor mij tegengestelde richting gelopen. Een route andersom lopen geeft vaak weer een onverwachte blik op een anders zo normaal landschap. Achteraf gezien heb ik wel wat spijt dat ik dit gedaan heb. Wanneer ik de zou zijn begonnen op de "standaard" locatie, dan had ik het mooiste stuk met gaspeldoorn in het licht gehad. De gaspeldoorn staat nu mooi in bloei en geeft een enorm zoete geur af. Op het moment dat ik daar in dit geval kwam was het mooiste licht alweer achter de horizon gezakt.  Op de onderstaande foto's enkele bloeiende gaspeldoorns. Voor de geur zullen jullie zelf naar de Posbank moeten ;)

Met lage zon kan je bij de Posbank mooi spelen met licht. Bij de onderstaande foto komt de zon nog net op de dode eik. Doordat de heide, die van zichzelf al donker is in de schaduw ligt steekt de eik mooi af tegen de achtergrond.