Herfstbos / by Jelmer Reyntjes

Dit weekend  een avond en een ochtend in het Leuvenumse bos doorgebracht om onder andere de Hierdense beek te fotograferen. De avondsessie is fotografisch niet zo'n groot succes geweest, maar genoten heb ik wel. Onder het fotograferen vlogen de ijsvogels over de beek en boven mijn hoofd riep de zwarte specht met zijn typerende "stemgeluid".

De ochtend daarentegen is een groot succes geweest. Dit ondanks dat ik halverwege een natte voet heb gehaald, fout(j)e (stap) bedankt. De mist die op veel plekken over het land hing was in het bos niet te vinden. Wel creĆ«erde de zon vele lichtharpen en reflecteerde de beek mooi. 

Dat het herfst is kan je in het Leuvenumse bos niet gemist worden. Niet alleen kleuren de bladeren van de bomen mooi. Ook staan overal waar je kijkt paddenstoelen. Deze herfstpracht werd door vele andere fotografen vastgelegd, waarvan opvallend veel vergezeld met een karretje om hun spullen mee door het bos te rollen. Nooit geweten dat deze karretjes zo populair waren.