Workshop portretfotografie / by Jelmer Reyntjes

Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan de portretfotografie workshop door Jeroen Jazet in het het mooie Ferme de Leuze. Gastvrouw dit weekend was Sonja van Driel bij wie ik al eerder de workshop trouwfotografie heb gevolgd.

Waarom een workshop portretfotografie? Tot nu toe heb ik vooral vastgelegd wat ik zag gebeuren. Aan regie deed ik bijna niet. Wanneer ik dit wel deed merkte ik dat ik niet altijd het gewenste resultaat kreeg. Dus tijd om mijn kennis aan te laten vullen!

Tijdens de workshop kregen we volop tips over hoe je het model kan prikkelen en wat een foto het punctum effect geeft. Punctum? Ja, punctum. Met andere woorden wat maakt dat de ene foto eruit spring, je doet stilstaan en de andere niet. Dit alles hebben we uitgebreid op elkaar mogen uittesten.

 

Aan het eind van de tweede dag kregen we nog een verrassingsopdracht het fotograferen van een model of modellen op locatie. We werden in 4 groepen eropuit gestuurd. Zelf mocht ik samen met een mede deelnemer naar Blacks Ranch. Hier werden we gastvrij ontvangen door Marja en Ruth die op de Blacks Ranch Quarterhorses fokken. 

Al met al veel geleerd en lekker ge√ęxperimenteerd. De workshop raad ik zeker iedereen aan die meer wil gaan doen met portretfotografie!