Beetje regen kan geen kwaad / by Jelmer Reyntjes

Vandaag met een vriend op pad geweest. Vooral om even de neus buiten de deur en eigen tuin te steken, maar natuurlijk ook om een aantal mooie foto's te maken. Onze timing was alleen niet super. Op het moment dat we op onze bestemming aankwamen (Landgoed Hackfort) regende het als een gek. Hierdoor kon ik de in een eerder bericht beloofde panorama's helaas niet maken. Op de terugweg toen -uiteraard- de zon weer doorbrak, heb ik nog wel een panorama kunnen maken van een veld met koolzaad.

Ondanks dat ik vanwege de regen geen panorama op Hackfort heb kunnen maken, vind ik regenachtig of liever gezegd bewolkt weer vaak wel heel handig bij het maken van foto's van planten en bloemen. De wolken werken als een grote softbox, waardoor harde schaduwen verdwijnen. De regen maakte alleen wel dat ik mijn camera toch wat meer in de tas hield, dus het aantal gemaakte foto's valt mee. Binnenkort gaan we het nog een keer proberen, wat zeker geen straf is!

Op dit moment bloeien de hyacinten en de bosmuur heel mooi op het landgoed.