Verborgen paradijs I / by Jelmer Reyntjes

De eerste van hopelijk een lange serie verborgen paradijs rapportages.

Locatie: Nijmegen
Leeftijd tuin: 0 jaar
Grondsoort: zand
Ligging: west
Stijl: nog geen

Welke vragen stel je als iemand net in een huis is gaan wonen en de tuin nog moet inrichten? In ieder geval niet waar hij of zij het meest trots op is of wat de leukste belevenis is in de tuin. Dat moet allemaal nog komen.

De eigenaresse van de tuin die de spits afbijt heeft mij gevraagd of ik haar tuin vanaf het begin wil volgen. Hier heb ik ja op gezegd. Hieronder is een eerste impressie van de tuin zoals deze er nu bij ligt. De tuin is nu nog niet heel erg inspirerend en staan er twee, nu uitbundig bloeiende, Chinese klokjes en in een hoek een kleurige sierbes. De twee kweekbakken die in de tuin staan zitten al vol met zaailingen van groenten. Deze laatste laat al vermoeden dat er in ieder geval groenten in de tuin komen.

Het exacte plan voor de tuin is echter nog niet gemaakt, maar het wordt inderdaad een eetbare tuin met groente, fruit en bloemen door elkaar.

Wanneer de tuin meer vorm heeft gekregen kom ik zeker nog een keer terug.